Blijf nieuwsgierig!

nieuwsgierigHet zal midden jaren tachtig geweest zijn dat ik voor het eerst het woord ‘internet’ hoorde. De eerste die ik erover hoorde was Jay Curry, mijn toenmalige baas (in die tijd had je nog een baas). Jay vertelde geduldig wat het was, dat internet. Ik knikte, maar begreep het niet echt. Ik was al blij als ik mijn floppy met de goede kant naar boven in de pc stopte en dat ik overweg kon met Framework en dBaseIII. Het internet klonk als science fiction.

Doorbraak

Op dat moment was ik me niet bewust van de doorbraak van internet die enkele jaren zou volgen. Jay was er al van overtuigd dat dat een kwestie was van tijd. Hij was de eerste in mijn omgeving die ervan had gehoord, die zich erin had verdiept en die de ontwikkeling ervan volgde. Dat gaf hem een voorsprong.

Informatiehonger

Dat Jay iets wist waar anderen, onder wie ik, nog nooit van hadden gehoord, was geen toeval. Jay had een niet te stillen informatiehonger. Naast De Telegraaf (“ik leer Nederlands van Henk van der Meijden”) en het Financieele Dagblad las hij de Automatisering Gids, Computable, Adformatie, Advertising Age en Direct Effect. En dan vergeet ik er ongetwijfeld nog wel wat. En hij las boeken bij de vleet. Ik vroeg me wel eens af waar hij de tijd vandaan haalde, want hij werkte hard en was ook nog geregeld op de golfbaan te vinden. Wat was zijn geheim?

Nieuwsgierig

Jay’s geheim was zijn jaloersmakende nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen op het snijvlak van marketing en technologie. Daar kun je mee zijn geboren, maar het kan ook een bewuste keuze zijn. Vanuit de overtuiging dat nieuwsgierigheid je kennis vergroot en je een voorsprong geeft op anderen. Kennis is macht.

Jay zou zich vandaag de dag geen moment hebben verveeld. Vaker dan ooit gaat het in organisaties over klanten. En technologie neemt een steeds belangrijker plaats in. Als we het hebben over verbeteren van klantcontact hebben we het al gauw ook over speech recognition, chatbots en virtual assistants. Over virtual reality en augmented reality. Over kunstmatige intelligentie. Professionals in klantgericht ondernemen kunnen niet zonder een gezonde portie nieuwsgierigheid als zij hun organisatie verder willen brengen en hun klanten nog blijer willen maken.

Blijf nieuwsgierig!

Frans Reichardt | De Klantenluisteraar
voorzitter Platform voor Klantgericht Ondernemen PvKO

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *