Stem op de Partij voor de Installateurs!

Partij voor de InstallateursHet voorbije jaar heb ik diverse installateurs gesproken over hun politieke voorkeur. De één heeft een voorkeur voor de PvdA, de ander voor D66, weer een ander voor de VVD en een enkeling vertelde mij op fluisterende toon dat hij zal stemmen op de PVV. Onder de installateurs steekt niet één partij er met kop en schouders bovenuit. Volgens de installateurs kleeft aan elke partij wel een smetje. Dus is het tijd voor verandering. Splinterpartijen zijn helemaal hot en daarom lanceer ik met trots een nieuwe politieke partij: de PvdI, de Partij voor de Installateurs!

Transparantie

De Partij voor de Installateurs kiest voor volledige transparantie, ook waar het gaat om financiën. Om deel te nemen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart aanstaande, hebben wij onze partij geregistreerd bij het stembureau. Dit kostte €450 en wij bedanken installatiebedrijf Dijkstra in Emmer-Compascuum voor het sponsoren. In een notariële akte hebben wij de officiële oprichting van de partij vastgelegd. Wij bedanken installatiebedrijf Bex in Budel voor het sponsoren van de notariële kosten van €250. Ook hebben wij onze partij moeten inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Dat kostte een paar tientjes en wij bedanken installatiebedrijf Havenaar in Hardenberg voor het sponsoren.

Hoeveel zetels?

Het benodigd aantal van 50.000 handtekeningen hadden wij binnen de kortste keren binnen. Nu wordt het tijd om mensen warm te maken om te stemmen op de PvdI. Voor een zetel in de Tweede Kamer hebben wij ongeveer 85.000 stemmen nodig. Alleen al binnen de installatiebranche zijn meer dan 100.000 mensen werkzaam. Dat is dus sowieso al ruim één zetel. Tel hier hun partners en familieleden bij op en we zitten al gauw op 5 tot 10 zetels.

Toeleveranciers

Dan zijn er nog de mensen die werkzaam zijn bij toeleveranciers van installatiebedrijven. Die zullen maar wat graag stemmen op de PvdI, al is het maar omdat zij anders al die installatiebedrijven als klant kwijtraken. De toeleveranciers zijn al gauw goed voor nog eens 5 tot 10 zetels.

Blije klanten

De grootste klapper moet dan nog komen. Het grootste aantal stemmen krijgen wij van die miljoenen blije klanten van installateurs in heel Nederland. Met die stemmen erbij schat ik het aantal zetels voor de PvdI straks op 100 tot 125. Dat is 60 tot 80% van het totaal aantal van 150 beschikbare zetels. Dit lijkt me een mooi begin.

Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Installateurs

Afgelopen maanden is binnen de partij met man en macht gewerkt aan het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Installateurs. De belangrijkste punten zijn:

  • Warmte voor iedereen. Installatie door een erkende installateur wordt wettelijk verplicht.
  • Verplichte maandelijkse controle op installatie, lekkage en andere zaken.
  • Veiligheid: we willen stoppen met de verkoop van gas-gerelateerde materialen aan particulieren.
  • Milieu: onze partij gaat over tot compensatie aan bewoners van Groningen die de dupe zijn van gasboringen in hun provincie. Deze Groningers krijgen de mogelijkheid te verhuizen naar Friesland of Drenthe en ontvangt een bescheiden bijdrage in de verhuiskosten.
  • Duurzaamheid is voor ons een nobel streven, maar niet tegen elke prijs en al zeker niet over de rug van de installateur.
  • Internationaal: de grenzen gaan dicht voor buitenlandse beunhazen. Nederlandse beunhazen gaan voor.
  • Werkgelegenheid: de werkloosheid brengen we terug naar nul. Iedereen die kan werken, krijgt van de PvdI een baangarantie en mag direct aan de slag bij een van de 100.000 bedrijven in de Nederlandse installatiebranche. Met behoud van uitkering. Mensen die wel willen werken, maar dat helaas niet kunnen, zijn hiervan vrijgesteld.
  • Onderwijs: elke scholier of student draait elk jaar verplicht een week mee in een installatiebedrijf. Later zal niemand in Nederland nog klagen over lange werkdagen, werkdruk of stress.

Eigen ketels eerst

Wij zijn een partij zonder dogma’s. Wij zijn er voor iedereen. Zoals alle partijen zijn we er natuurlijk wel het meest voor onszelf en daarom zeggen wij: EIGEN KETELS EERST. Wij vragen alle leden om tijdens de eerstvolgende partijbijeenkomst, als onze campagneleider vraagt of wij meer of minder in Nederland geproduceerde HR-ketels willen, in koor te roepen: MEER! MEER! MEER!

Masseren & manipuleren

De Partij voor de Installateurs streeft naar goede doorstroming in de leiding. Daarom zoekt de partij nog een goede partijvoorzitter met visie en overwicht. En een spindoctor die weet hoe hij de media moet masseren om de massa te manipuleren. Kandidaten kunnen hun interesse bij mij (of hieronder) kenbaar maken. Ik zal hun kandidatuur bespreken met het bestuur. Uiteraard zoeken we ook nog kandidaat-kamerleden. Wie durft? De lijsttrekker is al bekend. Dat ben ik, omdat ik perfect in het profiel pas: ik heb geen idee waar ik het over heb, maar ik kan kletsen als de beste.

Met de PvdI zit iedereen er straks weer warmpjes bij.

Frans Reichardt | De Klantenluisteraar

Dit artikel verscheen op 10 januari 2017 op Installatie.nl.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *