Als je te snel groeit, kun je de klant uit het oog verliezen

KlantgerichtheidIk reed op de Afsluitdijk en ben even gestopt aan het IJsselmeer om deze gedachte met je te delen.
Vanochtend was ik op bezoek bij een bedrijf in Drenthe, een heel mooi familiebedrijf. Het bedrijf maakt een topproduct, is marktleider, is winstgevend. Het gaat eigenlijk hartstikke goed. Dus, wat wil je nog meer?, vraag je je af.
Dat heeft de directeur-eigenaar mij vanmorgen precies verteld.

Bedrijfsgroei

Hij zei: we zijn de afgelopen jaren heel snel gegroeid en iedereen loopt hier elke dag op zijn tenen. En in die drukte lijken we wel eens te vergeten om wie het echt gaat: om de klant. Die betaalt onze boterham. Hij zei: in alle drukte en hectiek mogen we die niet uit het oog verliezen en dat dreigt af en toe wel eens te gebeuren.

Klantgerichtheid

Nou heeft dat bedrijf klantgerichtheid en innovatie hoog in het vaandel staan en tóch wil deze ondernemer die klantgerichtheid nog een extra impuls geven júist nu het goed gaat. Hij zegt: wij willen juist nu nog beter naar klanten en medewerkers luisteren omdat we nu de basis willen leggen, nu het bedrijf willen versterken voor als het ooit weer eens wat minder gaat. Want we willen onze leidende positie niet kwijtraken. Die willen we behouden en versterken.

Luisterend leiderschap

Nou, wat mij betreft getuigt zijn bedrijf en deze directeur-eigenaar van luisterend leiderschap. En ik vraag je: hoe zit het met het luisterend vermogen van jóuw organisatie? Getuigt jouw organisatie ook van luisterend leiderschap?

Dat zijn mooie vragen.
Succes!

Frans Reichardt | de Klantenluisteraar

Wil je niks missen en vaker geïnspireerd worden?
Meld je dan aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang mijn gratis e-book ‘Komt een klant bij de dokter’. 

Klik hieronder voor de video ‘Als je te snel groeit, kun je de klant uit het oog verliezen’.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *